Η Ελληνική Διατροφική Εμπειρία

Η Ελλάδα είναι ένας τόπος με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τα οποία αποτυπώνονται σε κάθε έκφρασή του: στις καιρικές συνθήκες και στον χαρακτήρα των Ελλήνων, στα πνευματικά και ιστορικά επιτεύγματα, στην διατροφική παιδεία του λαού.

Η ηπειρωτική χώρα με τις ορεινές διακυμάνσεις και η παράκτια και νησιωτική με τις δαντελωτές ακτές, διαθέτουν μία μεγάλη ποικιλία μικροκλίματος και πλούσια εδάφη. Κάθε περιοχή της Ελλάδας είναι σε θέση να παράγει προϊόντα ιδιαίτερης ποιότητας και γεύσης.

Η πολιτισμική υπόσταση του λαού μας διασυνδέεται ισχυρά και βιωματικά με την διατροφική του συμπεριφορά! Η εμπειρία που διαθέτει η Ελλάδα στην παραγωγή νωπών και μεταποιημένων προϊόντων διατροφής είναι πράγματι αρχαία και τεράστια.

Οι Ελληνικές οικογένειες ανέκαθεν αξιοποιούσαν τα καταπληκτικής ποιότητας και γεύσης προϊόντα του τόπου διαμονής τους, όχι μόνο καταναλώνοντας αυτά σε καθημερινές εφαρμογές μαγειρικής κατά την περίοδο της παραγωγής και συγκομιδής τους αλλά και αποθηκεύοντας επαρκείς ποσότητες τροφίμων μετά από εφαρμογές οικοτεχνικής μεταποίησης. Έτσι δεν πετούσαν τίποτε και εξασφάλιζαν τροφή για μεγάλες χρονικές περιόδους, κυρίως για τον χειμώνα.

Σύμβολο Ελληνικότητας, Ποιότητας και Παράδοσης που κοσμεί τις ετικέτες μας!

Όλα τα παραπάνω τα συμβολίσαμε στις ετικέτες των προϊόντων μας και στα έντυπά μας με ένα αρχαίο τοπικό νόμισμα της περιοχής μας, τον “αγρότη της Βισαλτίας”! Πρόκειται για αργυρό τετράδραχμο της εποχής των Χαλκηδών, 5ος αιώνας π.Χ., από την εύφορη περιοχή του βορειοδυτικού Παγγαίου όρους. Απεικονίζει έναν αγρότη ο οποίος οργώνει το χωράφι του, καθώς πάντα τα θέματα στα αρχαία Ελληνικά νομίσματα απεικόνιζαν τις συνήθειες του λαού.

[ultimate_spacer height=”40″]